joi, 28 februarie 2013COMUNICAT DE PRESA

In atentia:            Tuturor jurnalistilor onesti,  rezervistilor militari, intregii
                             societati civile romanesti

Subiect:                Pichetare SCMD la sediul USL din Sos Kiseleff, nr. 57, luni
                             04.03.2013, intre orele 11.00-16.00
         

La initiativa Filialei 1 Pitesti, filialele SCMD din zonele Sud si Sud Est vor trimite delegati la sediul USL din Soseaua Kiseleff, nr. 57, luni, 04.03.2013, la ora 11.00, pentru a inmana conducerii USL un document continand ingrijorarile si obiectivele noastre. Intreaga actiune se subsumeaza sloganului "Jos Basescu! Jos Oprea!". Orice alta lozinca va fi interzisa si eventualii provocatori basisti predati jandarmilor.

La adresa lui Traian Basescu retinem noile actiuni prin care acesta isi incalca grav atributiile constitutionale, de denigrare a Guvernului si torpilare a eforturilor acestuia de integrare a Romaniei in spatiul Schengen, precum si noul amestec condamnabil in treburile Justitiei.

Admirand eforturile judecatorilor de debasificare a Justitiei, vom solicita USL reluarea actiunii cerute de intreaga societate civila romanesca in urma cu un an, de suspendare/demitere a numitului Traian Basescu.

Salutand declaratia domnului Ponta ca, daca exista in Guvern vreun membru corupt, acesta va fi demis, vom aduce la cunostinta USL urmatoarele fapte pe care le retinem in sarcina celui mai bogat membru al Guvernului, vicepresedintele fara portofoliu, Gabriel Oprea:
 1. Departe de a fi un luptator pentru drepturile rezervistilor, ale militarilor in general, Gabriel Oprea este, alaturi de Marian Sarbu, coautor, promotor si sustinator, prin minciuna, fals si uz de fals, a Legii zisa a sistemului unitar de pensii (Legea 263/2010). Cu proiectul ei, au fost dati afara din PSD, intemeind, cu sprijinul liderilor inconstienti ai unor ONG-uri militare, a doua forta a regimului basist - UNPR-ul.
 2. Alaturi de Vasile Blaga, Gabriel Oprea se face vinovat fata de noi, pentru inventarea si implementarea prin asumare de raspundere, a Legii 119/2010, care a desfiintat pensiile speciale, aceasta fiind un rezumat al Legii 263/2010 de care a fost nevoie in momentul in care frica de motiunile depuse de PSD si PNL (simpla impotriva lui Gabriel Oprea si de cenzura impotriva guvernului Boc), a facut ca regimul Basescu sa retraga de la vot Legea 263.
 3. Ca membru al Guvernului Boc, Gabriel Oprea se face vinovat de promovarea campaniei ticaloase in media impotriva rezervistilor, pentru a-si crea cadrul necesar impunerii legilor aberante,  pe fondul stimularii urii populatiei civile impotriva noastra. Gabriel Oprea se face vinovat, alaturi de ciracii sai, de mascarada votarii Legii 263/2010, prin aritmetica doamnei Roberta Anastase.
 4. Gabriel Oprea este penal pentru ca a sfidat hotararea executorie a Curtii de Apel Cluj, din 28 sept. 2010, de suspendare executorie a anticonstitutionalei operatii de "Recalculare". Aceasta a fost continuata ilegal de dnii Oprea si Igas, rezultatul constituindu-l deciziile nule de drept emise in perioada 27 dec. 2010-7 ian. 2011, de diminuare cu 18-69% a veniturilor tuturor rezervistilor.
 5. Gabriel Oprea se face vinovat de transformarea noastra din militari in rezerva in asistati social (Legea 263/2010, art. 6, al. 5) cu consecinta pierderii tuturor drepturilor castigate de militari si politisti, in perioada 1830-2010 si de inselarea opiniei publice, ceea ce este iarasi caz penal, ca hotararea de stopare a "Recalcularii" s-ar aplica doar unui grup de 7 persoane, nu "erga omnes".
 6. Gabriel Oprea se face vinovat de incalcarea deliberata a Deciziei ICCJ din 7 ian. 2011, care, dandu-ne dreptate, a desfiintat abuziva "Recalculare". Aceasta a continuat insa sub denumirea de "Revizuire", si continua si in prezent, deoarece tandemul Boc-Oprea a promovat OUG 1/2011, basistii votand-o ca Legea 165/2011. Drept consecinta, hotararile definitive si irevocabile, obtinute de SCMD in instante nu pot fi aplicate, zeci de mii de noi procese intrand pe rol si peste 4000 de rezervisti decedand in aceasta perioada, numai de la MApN, datorita tracasarilor la care au fost supusi. Am inregistrat sinucideri, autoincendieri in fata Palatului Cotroceni si decese subite, in chiar momentul exprimarii de catre persoanele in cauza, verbal sau in scris, a protestului fata de regimul Basescu si Gabriel Oprea.
 7. Gabriel Oprea a inselat deliberat rezervistii cu tabele false pe site-ul oficial al MApN si scrisori de felicitare adresate rezervistilor care au luat cunostinta de trista realitate, abia la 15 ian. 2012 ca nemaipomenitele cresteri ale veniturilor lor sunt, de fapt, scaderi.
 8. Gabriel Oprea a mintit si continua sa minta opinia publica si Guvernul ca 90% dintre rezervisti, datorita lui, au primit ajutoare sociale lunare crescute si o face stiind ca bazele de date au fost distruse si la MApN si la MAI. Din acest motiv, inclusiv dl. Ponta a utilizat date contradictorii potrivit carora cei nedreptatiti am fi in numar de 6.000 sau 37.500(?!!). Aberant! In primul caz, am fi 60.000 de rezervisti, in al doilea 375.000! In realitate ar fi trebuit sa fim 184.000 din toate structurile, dar suntem circa 160.000 deoarece 24.000 au decedat in ultimii 4 ani datorita masurilor toxice initiate de tandemul Marian Sarbu-Gabriel Oprea si sustinute de Vasile Blaga si Traian Igas, pentru a fi pe placul lui Traian Basescu. Calculul este simplu, in baza statisticilor oficiale care indica un numar de 250 de decese pe luna numai la MApN. Raportul intre ministere fiind aproape egal (aceeasi cifra a deceselor pentru MAI) ar rezulta 6.000 de decese pe an si 24.000 in 4 ani. Drept urmare, fata de toata aceasta propaganda ticaloasa a lui Gabriel Oprea si a noii sale trompete gl. (r) Mihail Iliescu, reluata de media basista impotriva noastra, afirm, pentru a provoca o stricta verificare in conditiile stergerii culpabile a bazelor de date, ca 57.6% dintre rezervisti au veniturile reduse cu 18-69%, 21,4% le au identice cu cele anterioare desi este o absurditate aritmetica, 11% marite nesemnificativ si 10% (acolitii domnilor Oprea si Blaga) le-au supradimensionat de-a dreptul  penal. Ca cineva sa ma poata contrazice este nevoie de o verificare stricta si de refacere a bazelor de date, lucru pe care il dorim si noi.
 9. Gabriel Oprea se face vinovat de declansarea prin acoliti tip gl. (r) Mihai Iliescu, a campaniei de autoproslavire a sa si de denigrare mediatica, in special a d-lui fost ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu, dar si a actualului ministru Mircea Dusa, adica exact a acelor persoane care si-au propus si au actionat in sensul reintroducerii legalitatii promovand ordonanta de urgenta reparatorie si legea pensiilor militare de stat, al caror text a fost elaborat in comun, de reprezentantii structurilor active ai MApN, MAI, SRI, ONG-urilor rezervistilor si SCMD in vara anului 2012.
 10. Gabriel Oprea se face vinovat de introducerea si intretinerea discriminarii intre rezervisti si de asmutirea lor, unii impotriva altora, cu ocazia Referendumului pa care l-a boicotat.
 11. Gabriel Oprea se face vinovat de rasplatirea acolitilor lui cu circa 2700 de grade de colonel si general in rezerva, prin incalcarea flagranta a legii, fapt evidentiat oficial de conducerea MApN in 2012.
 12. Gabriel Oprea se face vinovat de patronarea instrainarii abuzive a zeci de cladiri si zeci de mii de hectare de teren apartinand MApN, pentru multe dintre acestea existand probe.
In concluzie, il consideram pe Gabriel Oprea "calul troian" al lui Traian Basescu in USL si persoana care blocheaza sistematic satisfacerea de catre Guvern a revendicarilor solicitate de catre SCMD si acceptate prin protocoalele incheiate de filialele SCMD cu filialele PSD, PNL, PC si prin acordul incheiat de subsemnatul cu copresedintii USL la 14 iulie 2012.

Neurmarind sa se substituie nici justitiei nici politicului, SCMD va solicita, prin urmare, liderilor USL, luni, 4 martie a.c. urmatoarele:

 1. Publicarea rezultatelor auditurilor Curtii de Conturi la Casele Sectoriale de Pensii ale MApN, MAI si SRI si luarea, pana la cel mai inalt nivel, in spiritul celor declarate de premier, care este specialist in domeniu, a masurilor legale ce se impun impotriva celor care au incalcat Constitutia si legile tarii.
 2. O pozitie clar exprimata a Guvernului in ceea ce priveste datele la care se vor face reparatiile legale, promise in septembrie-decembrie 2012,  prin ordonata de urgenta, rezervistilor discriminati, in conditiile noului buget si prin Legea pensiilor militare de stat, tuturor rezervistilor.
 3. Cum, cand si de catre cine  vor fi concretizate rezultatele analizei pertinente a Avocatului poporului, cuprinse intr-un raport care ar trebui sa preocupe, la ora actuala, pe toata lumea.
 4. Verificarea disponibilizarilor abuzive facute la MAI in 2011 si gasirea de solutii de reangajare a militarilor specializati disponibilizati.
Insistenta noastra se datoreaza faptului ca masurile distructive ale regimului Basescu, avand drept vinovati personaje ca Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Traian Igas, Roberta Anastase, Mihai Seitan si, nu in ultimul rand, Emil Boc, departe de a aduce economiile enuntate propagandistic, pe spinarea rezervistilor, aduc anual, in conditii de criza, grave prejudicii bugetului de stat, fapt confirmat, atat de presedintele Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului, cat si de Avocatul poporului, al carui raport a confirmat in totalitate justetea obiectivelor si actiunilor sindicale ale SCMD.

Tinem la dispozitia Guvernului inregistrarile tuturor emisiunilor publice din ultimii ani in care toti membrii marcanti ai USL au confirmat si sustinut justetea obiectivelor si revendicarilor noastre, angajandu-se la rezolvarea imediata dupa preluarea puterii inclusiv prin abrogarea inaplicabilei Legi 263/2010.

Noi nu vrem "recalculari" ci verificari, nu vrem scaderea cuantumurilor stabilite prin Legea 263/2010, ci legalitate si revenirea noastra, a tuturor, la statutul de militar in rezerva, cu toate drepturile!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU