luni, 7 martie 2011

Comunicat foarte important,

Comunicat foarte important, in avanpremiera la procesul verbal al sedintei Comitetului Director din 07.03.2011

In seara zilei de 07.03.2011, Comitetul Director, coordonatorii si reprezentantii Departamentelor SCMD au dezbatut o serie de probleme de natura organizatorica, juridica, economica si de imagine, care urmeaza a fi publicate. Data fiind urgenta evenimentelor, va facem, pentru moment, cunoscute deciziile Comitetului Director in privinta manifestarilor de protest din perioada urmatoare:

  1. Miercuri, 09.03.2011, se va vota in plenul Senatului OUG 1/2011. Comitetul Director a hotarat ca 40 de membri SCMD sa asiste la dezbateri.
  2. In urmatoarele doua saptamani se va discuta in comisiile Camerei Deputatilor OUG 1/2011 si se va vota in aceeasi Camera amendamentul privind abrogarea Cap. IV /Legea 329/2009. Pe data de 16.03.2011, se va vota, in plenul Camerelor reunite, motiunea de cenzura impotriva Guvernului care isi asuma raspunderea pe Codul muncii.

SCMD va avea reprezentanti atat la discutiile din comisii, cat si la plen, daca se va permite accesul (din informatiile noastre se va permite accesul doar presei acreditate).

  1. Conform Ordinului 17/10.02.2011 (primit direct de la Presedintie) al Sefului Statului Major General, in data de 15.03.2011, activitatea de revizuire a tuturor categoriilor de pensii militare va fi incheiata, ca si transformarea definitiva a tuturor categoriilor de militari in rezerva si in retragere in civili (“”beneficiari””).

SCMD SPUNE UN NU HOTARAT PIERDERII DE CATRE REZERVISTI A STATUTULUI DE MILITAR! UN NU HOTARAT REVIZUIRII PENSIILOR (ADICA PIERDERII A CEEA CE AM OBTINUT PENTRU LUNILE IANUARIE-MARTIE), UN NU RASPICAT OUG 1/2011, PRIVARII NOASTRE DE DREPTUL LA MUNCA, IN BAZA LEGII 329/2009 SI 263/2010, UN NU HOTARAT NOULUI COD AL MUNCII SI PRACTICII GUVERNULUI DE INCALCARE TENACE A CONSTITUTIEI, HOTARARILOR JUDECATORESTI SI LEGISLATIEI EUROPENE, PRIN ASUMAREA RASPUNDERII!

In baza ultimatumului dat Guvernului pe 01.03.2011 si tinand cont de miza jocului politic din zilele de 15 si 16 martie a.c., joc indreptat impotriva tuturor categoriilor de cetateni, dar mai ales impotriva rezervistilor, SCMD va picheta in zilele de 14, 15 si 16.03.2011 intrarea la Camera Deputatilor dinspre Parcul Izvor. Numai cu filialele din Bucuresti si eventualii aliati!

In ceea ce priveste filialele din teritoriu, rugamintea Comitetului Director catre Birourile Operative ale acestora este sa se ia de urgenta masura exercitarii de presiuni asupra deputatilor si senatorilor, indeosebi din arcul puterii (PDL, UDMR, UNPR si minoritati) in zilele de vineri, sambata si duminica (11-13.03.a.c). In perioada 14-16, rugamintea este sa se sprijine toate manifestarile antiguvernamentale organizate, indifent de cine, in localitatile de resedinta.

Pentru cei care nu inteleg de ce luptam, raspunsul este: pentru ca ni se fura gradul, adica statutul de militar si, din nou, pensia. Pentru ca ni s-a furat si vrem sa ne recuperam dreptul legitim la munca, pentru ca militarilor care ies la pensie si ni se alatura in aceste zile li s-a rapit si dreptul la salarii compensatorii si dreptul la pensie! Pentru ca toate cadrele militare active din MAI sunt terorizate si supuse santajului si bunului plac in acest moment, in perspectiva disponibilizarii a 18.000 dintre ei. Pentru ca militarilor angajati pe baza de contract li s-au rapit din nou, toate drepturile, prin Legea 263/2010! Pentru ca ni s-au rapit onoarea si demnitatea!

Celor care nu inteleg nici de data asta, le uram sa aiba parte, in continuare, de grade si decoratii, puse pe umar ori inmanate de fruntasul Ontanu sau de ospatarul Igas! Daca, in sfarsit, au inteles, ii asteptam alaturi de noi!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU