duminică, 7 noiembrie 2010

Pentru cine lucreazã cei din conducerea M.Ap.N.?

Pentru cine lucreazã cei din conducerea M.Ap.N.? Email
Scris de ... mine
Marţi, 26 Octombrie 2010 00:51

Vorbesc singur de câţiva ani, chiar dacã vorbele mele se adresau celor din conducerea M.Ap.N. Iar când am zis “celor din conducerea M.Ap.N.” l-am avut în vedere pe cel mai gureş dintre ei. De fapt, singurul care se manifestã “ca şi când ar fi ministru al apãrãrii”, toţi “împrejmuitorii” lui participând, se pare, la concursul pentru “cel mai mut oficial dintr-o instituţie a statului”. Celor nedumeriţi de faptul cã folosesc expresia “ca şi când” le recomand cãlduros sã se dumireascã la adresa asta http://www.altfel.info/observator/947-sa-spunem-lucrurilor-pe-nume-ca-i-cand.html

Acuma, cã s-au dumirit, pot formula o întrebare, “ca şi când” cetãţeanul care, la o adicã, ar putea fi acuzat pentru port nedemn de titulaturã m-ar bãga în seamã. L-aş întreba de ce, de pe poziţia înaltã în care ajuns aşa cum bine ştie şi el, ştie şi cel care l-a numit, dar mai ştim şi noi, le refuzã militarilor români ACTIVI dreptul de a se organiza într-un sindicat? N-a auzit de aşa ceva? Pãi de ce nu îi întreabã pe cei obligaţi sã-l informeze? Il informez eu cã aşa ceva EXISTA, şi existã în ţãri membre ale NATO, nu în ţãri membre ale CSI. Acolo NU existã, cã n-au voie încã de pe vremea lui Stalin. Ca şi la noi!

Acu, fiindcã tot n-a apucat sã-mi rãspundã la prima întrebare, i-o lansez pe a doua. De ce nu le cere consilierilor lui, cei care sãlãşuiesc pe lângã el “ca şi când” i-ar fi de folos, sã-i explice dacã existenţa acelor sindicate are efecte benefice pentru activitatea militarilor sau dimpotrivã? Am sã-l consiliez tot eu şi am sã-i explic cã acele sindicate (în unele ţãri au alte denumiri, dar acelaşi specific al activitãţii) ale militarilor activi AU efecte benefice asupra randamentului militarilor. De aia au şi fost admise, de altminteri. Cãci, acele sindicate, au grijã ca ordinele, regulile care sunt impuse militarilor sã se încadreze STRICT în legislaţie. Nu de alta, dar militarul jurã sã-şi punã la dispoziţia Patriei propria viaţã, nu şi pe a nevestei sau a copiilor lui. Iar atunci când, prin nişte ordine sau mãsuri aberante afectezi viaţa celor ce depind de el, nu te poţi aştepta ca randamentul militarului sã se îmbunãtãţeascã decât dacã eşti bolnav psihic sau dacã ai de a face, eventual, cu militari bolnavi psihic. Chestiunea cu “ordinul se executã, nu se discutã” este valabilã NUMAI pentru ordinele referitoare la pregãtirea şi la misiunile militarilor, nicidecum atunci când ordinele respective au efecte NU asupra inamicului, nici asupra pregãtirii militarului, ci asupra celor ale cãror vieţi depind de el. Cãci, comandantul care dã ordine este doar comandant, nu este nici soacrã, nici mãtuşã şi nici popã. Or, atunci când, dupã ce el a jurat şi şi-a pus viaţa la dispoziţie, vii şi-i razi 25% din soldã, înseamnã cã îi afectezi familia, cãci el nu are cum sã-ţi ofere doar 75% din viaţã. Asta este o mãsurã de îmbunãtãtire a randamentului militarilor sau este cumva un act de sabotaj la adresa Armatei?

Aşa cã, în finalul acestor rânduri, “ca şi când” pe ministru şi pe “înconjurãtorii” lui chiar i-ar interesa chestiunile de fond ale Armatei, reiau întrebarea: “De ce interziceţi constituirea sindicatelor militarilor activi? Ce urmãriţi, de fapt? Scãderea randamentului militarilor români? De ce? Pentru cine lucraţi, de fapt?”

Iar pe cei grãbiţi sã-mi sarã la beregatã cu formula “Nu este aşa ceva în tradiţia Armatei Române” i-aş întreba dacã era în tradiţia Armatei Române sã fie membrã a NATO sau sã lupte împotriva talibanilor, în Afganistan? Era în tradiţia Armatei Române sã ajungi general cu patru stele fãrã sã fi comandat mãcar un eşalon de nivel brigadã/similar, fie el şi logistic? Era în tradiţia Armatei Române sã ajungi şef de direcţie în Statul Major General fãrã sã fi comandat mãcar o companie anterior?

Iar celor tentaţi sã spunã cã m-am trezit sã vorbesc şi eu acuma, când i-am vãzut pe rezervişti dând foc portretului comandantului suprem, le ofer şansa sã-şi reîmprospãteze memoria apelând la acest link http://www.altfel.info/observator/66-de-ce-s-or-grabi-unii-spre-groapa-de-gunoi-a-istoriei.html