miercuri, 22 septembrie 2010

DE CINE ŞI DE CE VĂ ESTE FRICĂ DOMNILOR GUVERNANŢI?

Aproximativ 200 de militari în rezervă din judeţele Arad, Timişoara, Hunedoara, Alba Iulia şi Târgu Mureş au participat, fără a fi invitaţi, la evenimentul de comemorare a 66 de ani de la eroicele lupte de la Păuliş. Activitatea s-a desfăşurat în judeţul Arad, la Monumentul Eroilor de la Păuluş, în 19 septembrie 2010.

Preşedintele SCMDRR Timiş, Col. (rez.) dr. Marian CONSTANTIN, a afirmat: "Am venit la Păuliş, în primul rând, să cinstim memoria eroilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă de la Păuliş. În al doilea rând, protestăm foarte ferm împotriva politicii actualului Guvern, care prin Legea unică a sistemului de pensii a desfiinţat sistemul de pensii militare de stat, sistem care funcţiona în baza legii 164 şi a Legii 179, sistem care este perfect şi funcţionează în ţările membre NATO şi UE... De asemenea, protestăm împotriva subfinanţării armatei..."
"Generalul în rezervă Emil Ciobanu, (subsemnatul n.a.)... nu a fost lăsat să ia cuvântul în cadrul manifestării, de către prefectul judeţului Arad, organizatorul evenimentului de la Păuliş". Mi s-a transmis că nu pot să vorbesc pentru ca nu am fost planificat...

Onorată asistenţă,

Dragi camarazi,

În semn de pioasă aducere aminte, comemorăm astăzi, aici, eroicele lupte duse, de către „Detaşamentul Păuliş”, în perioada 14 - 20 septembrie 1944, pentru interzicerea căi de acces în Banat şi Crişana, Defileul Mureşului. Prin faptele de arme săvârşite pe câmpul de luptă, eroii de la Păuliş, cum de altfel întreaga grupare militară română constituită, au dovedit din plin cât este de scump tuturor românilor pă­mântul Transilvaniei. Să nu-i uităm, niciodată, pe toţi cei care s-au acoperit de glorie, eroii de la Păulis, cei peste 58.000 de ostaşi români, jertfiţi pentru eliberarea Ardealului parte a celor aproape 170.000 cazuţi în campania din Vest. Merită să fie cinstiţi de întrega naţiune românescă. Să nu-i uităm pe toţi cei care au făcut suprema jertfă pentru integritate suveranitate, libertate, democraţie şi prosperitate.

Nu trebuie să uităm, însă, şi suprema umilinţă la care a fost supusă Armata Română de către politicenii de atunci. Trebuie totodată, să spunem, şi aici, răspicat, că urmaşii naturali şi cei care au slujit sub Drapel, a jerfiţilor noştrii, acum, prin Legile 329/2009, 119/2010, Legea sistemului unitar de pensii, sunt vidaţi de toate drepturile, condamnaţi la umilinţă, mizerie şi moarte, Sunt lipsiţi de asistenţă medicală gratuită, de dreptul la pensie militară, de dreptul la muncă, de dreptul la petiţie, de statutul de militar, nu numai pentru prezent şi viitor ci şi pentru...trecut.

Acum şi aici trebuie să cerem cu hotărâre:

"STOP UMILINŢEI ŞI DISTRUGERII GLORIOASEI ARMATE ROMÂNE".

Acesta este conţinutul "protestului " refuzat pentru a fi prezentat, de un geberal locotenemt în rezervă, la activitatea comemorativă.

Prezent la evenimentul de la Păuliş, Viorel Oancea, secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale, a declarat că protestul organizat duminica nu este justificat, considerand ca este o actiune politica.
"Nu s-a diminuat la nimeni niciun drept, asa ca de ce se plang acum e actiune politica. Aici nu suntem intr-o actiune politica, ci pentru a comemora eroismul unor oameni. Protestul lor e nepotrivit la un asemenea eveniment. Daca vor, sa faca altundeva. Dar, vreau sa arate cuponul de pensie. Ca toti sunt generali si au pensie peste 4.000 de lei", a declarat Viorel Oancea, care la comemorarea de la Paulis a citit mesajul ministrului Apararii Nationale, Gabriel Oprea.

(Ziare.com, 19.09.2010)

Domnule Gl.Bg.(rez.) Viorel OANCEA, secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare, din Ministerul Apărării Naţionale, stimate coleg, onoarea şi demnitatea ne este terfelită, nouă şi a celor pe care doresc să-i comemoreze numai unii oameni politici, ajunşi la guvernare astăzi. Nu că vom putea primi drepturile diminuate ne preocupă, ci faptul că nu se mai respectă nimic în această ţară. Marea majoritate a celor care ne conduc, cu orice prilej îşi fac semnul crucii sau îşi pun palma în dreptul inimii, dar de fapt nu mai au nici un fel de Dumnezeu! La comemorarea de la Păuliş nu erau toţi cei peste două sute de rezervişti generali. Erau foştii dumnevostră camarazi de armă şi mulţi dintre cei ce s-au opus şi ei dictaturii în primele momente ale evenimentelor din decembrie 1989, la Tmişoara. Acţiune politică? Noi nu am avut voie, în ultimii 20 de ani, să facem politică. Acţiune democratică? Da! Acţiune socială? Da! Acţiune sindicală? Da! Ne-am înfiinţat un sindicat pentru a ne apăra drepturile pe care le-am câştigat cu munca noastră, conform unor legi elaborate, analizate, discutate, validate de oameni politici mandataţi de popor. Nu se mai respectă nici un drept al cetăţeanului de rând. Numai o parte din oamenii politici aflaţi la guvernare şi clientela lor mai au drepturi. Legea este numai a lor, fară respectarea constituţiei şi fără respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Şi atunci putem să ne întrebăm. De ce vă este frică să protestăm?

DE CE ŢI-E E FRICĂ, NU SCAPI!!

... spune o vorbă din bătrâni şi genialul nostru poet ţăran George Coşbuc!

Gl. Lt. (rez) dr. Emil Gheorghe CIOBANU