joi, 16 septembrie 2010

Despe SCMD in Arizona USA!

oi, 16 septembrie 2010

1.Despe SCMD in Arizona USA! Un Articol in Arizona Romanian – American Media; 2.Legea pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaţilor Romania

RESPECT PENTRU MILITARI

Tuesday, 14 September 2010 13:25

Un filmuleţ de un minut, care circulă de o o bună perioadă de timp pe internet, exprima poate cel mai bine relaţia dintre populaţie şi armată.


În salonul de aşteptare al unui mare aeroport international încep să se audă aplauze. Un mic pluton de militari în ţinută de campanie tocmai intră în aeroport, pentru a se îmbarca pesemne pentru o nouă misiune. Toţi pasagerii s-e ridică de pe scaune şi aplaudă cu mult respect şi emoţie pe cei pe care statul american îi trimite la luptă pentru binele naţiunii. Militarii par stânjeniţi de gestul cetăţenesc sau chiar se ruşinează, dar pe undeva înteleg marea preţuire acordată de naţiunea americană.


La noi în România, lucrurile stau viceversa. Cu toate că Armata şi Biserica ocupă primele locuri în încrederea naţională, politicienii au pornit o campanie de denigrare, de sfidare şi de sacrificare a drepturilor just cuvenite militarilor, de vrajbă între pensionarii din sistemul public şi cei din rezerva armatei.

Cum era şi firesc, reacţia armatei, mai ales a celei din rezervă, nu s-a lăsat aşteptată. Au apărut asociaţii şi oraganizaţii ale rezerviştilor, dar în fruntea luptei pentru apărarea drepturilor juste, legale şi constituţionale ale militarilor se remarcă Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Retragere şi în Rezervă condus de un comitet director al cărui preşedinte este reputatul om de ştiinţă, profesor-doctor în istorie, colonel (r) Mircea Dogaru .
L-am întâlnit recent pe preşedintele sindicatului militarilor care mi-a dat câteva lămuriri: “În procesul de aderare la structurile euro-atlantice, armata a fost prima instituţie a statului român care a parcurs o reformă reală, reducându-şi drastic efectivele de la 320.000 de oameni în anul 1989, la 75.000 în 2007.

Astfel, peste 40.000 cadre militare au fost nevoite să părăsească sistemul şi să-şi încheie cariera militară înainte de termen, în plină ascensiune profesională, în condiţiile în care statul român, prin legislatia adoptata, le asigura recunoaşterea şi răsplata muncii depuse, precum şi continuarea activităţii în alte sectoare, inclusiv cumulul salariului cu pensia.

Cu scuza gravei crize mondiale Guvernul Boc, în mod jignitor defineşte pensiile militare ca fiind “nesimţite”, comparativ cu cele ale celorlalte categorii sociale, în condiţiile în care chiar Curtea Constituţională s-a pronunţat că “pensia de serviciu pentru militari nu reprezinta un privilegiu şi este justificată legal”, iar principiul “contributivităţii” invocat până la paroxism de adepţii Legii privind sistemul unitar de pensii, este unul fals, deoarece militarii nu au avut calitatea de contribuabili. Munca lor nu a fost normată, nu au avut Carte de Muncă şi nici Contracte Colective de Muncă.

Conform noilor reglementări în domeniul pensiilor militarilor, domnul col. (r) Mircea Dogaru a mai precizat că pensia unui general – fost sef al Statului Major General va fi diminuată la aproximativ 1.650 lei (sub 500 USD), iar celelalte pensii militare se vor incadra într-o marjă de la 500 la 1.600 de lei (aproximativ 120 – 500 USD) că legile şi reglementarile privind pensiile în sistemul militar sunt aliniate armatelor NATO, dar numai ca principiu, pentru ca valoric, pensiile militarilor rezervişti români sunt cu mult sub nivelul acestora, lucru nedrept pentru cei care au construit Canalul Dunăre-Marea Neagră, Transfăgărăşanul, Palatul Poporului în care se lefăiesc cei care doresc acum să taie aceste drepturi legitime ale militarilor rezervişti şi alte mii de obiective economice ale României. Prin măsurile luate de Guvernul Boc împotriva armatei din rezervă, dispare o categorie social-profesională se crează premizele unei grave discriminări sociale, militarii din rezervă vor fi aruncaţi în braţele sărăciei...

« In timp de nişte «nesimţiţi» vor depune cu «lacrimi de crocodil» în ochi, pe 25 octombrie, de ziua armatei, coroane de flori la monumentele Eroilor Neamului, noi, militarii din rezervă, şi vă asigur că suntem cu miile, vom depune coroane de flori la Curtea Constituţională, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, instituţii ale statului care acum sunt moarte pentru noi » a mai spus Mircea Dogaru.

Militarii României nu vor pomană, ci doar să li se respecte drepturile legal obţinute de peste 150 de ani. Diminuarea valorii pensiilor este o mare ruşine pentru un popor şi un guvern care ar trebui să-şi aplaude şi să-şi cinstească pe cei care prin jurământ şi-au dedicat viaţa apărării naţiunii, au salvat vieţi şi bunuri la calamităţile naturale, au fost şi sunt gata oricând şi în orice împrejurare să apere integritatea teritorială a României şi libertatea poporului român, când datoria îi va chema.
_____________________
Arizona USA

Website: Arizona-US.net
US State of Arizona
Arizona is a large state in the western United States.
Arizona is one of the Four Corners states, situated south and east of the Colorado River. Arizona borders New Mexico, Utah, Nevada, California, touches Colorado, and has a long international border with Mexico. Arizona is the sixth largest state in area.

Phoenix is the capital of the state and the largest city.
_____________________
Absolut remarcabil!
Multumim D-le Ion ALECSOIU,
Multumim Arizona Romanian - American Media!
Admin, V.Burcu

P.S.: Imi cer iertare colegilor,
pentru ... "lipsa la apel"!
Excesul de zel ... m-a pus din nou, un pic ... la pat!
Multumesc tuturor celor care ... mi-ati dus lipsa!
Nu mor caii, cand vor cainii!
Sunt pe aproape!
Admin
______________________
P.S.1.: Un REMEMBER la cele scrise de D-L Ion Alecsoiu,